sestdiena, 2010. gada 10. aprīlis

Kopā ar omīti vārījām frikadeļu zupu... :)

Sastāvdaļas:
2,5 l ūdens; 1 burkāns; 3 kartupeļi; 1-2 buljona kubiciņi; 1 lauru lapa, pipari;
1 nelies sīpols;
Frikadelēm: 300 g cūkas un 100 g liellopu maltās gaļas; rīvmaize, 1 ola, sāls, pipari
Gatavošana:
Frikadelēm abas maltās gaļas sajauc kopā, klāt piejauc sakultu olu, sāli un piparus (pēc garšas). Uz pannas apcep sarīvētos burkāniņus un sagriestus sīpolus, sagriež kubiņos kartupeļus un liek ūdenī vārīties, piparus, sāli(pēc garšas).. Apceptos burkānus un sīpolus pievieno klāt katlā, kur vārās kartupeļi. Tad liek klāt frikadeles. Pievieno lauru lapu. Vāra 20-30 minūtes uz lēnas uguns. Var pasniegt ar krējumiņu. 
Labu apetīti! ;)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru